Geroosterde paprika is ontzettend lekker als bijgerecht, in salades of maak er eens soep van!
1. Bekleed de gril van de oven met bakpapier en leg de paprika’s in zijn geheel op de bakplaat.
2. Zet de oven op 250 graden (voorverwarmen is niet nodig).
3. Hoe lang het duurt om ze te roosteren, hangt een beetje van je oven af.
Zet de kookwekker op 30 minuten en check dan of de paprika’s al zwart worden.
Is dit niet het geval, wacht dan nog even tot dat wél gebeurt.
4. Zijn ze aan de boven- en onderkant zwart geworden, draai de paprika’s dan – met een tang – een kwartslag om. Geef de andere kant ook tijd om te roosteren. Dit zal minder lang duren omdat de oven op temperatuur is, dus hou ze in de gaten.
5. Wanneer de paprika’s zwart en geroosterd zijn, haal je ze uit de oven.
Doe ze in een zak (vouw goed dicht) of in een grote schaal die je afdekt met vershoudfolie. Laat 20 minuten rusten.
6. Trek de velletje van de paprika’s (dat gaat nu heel gemakkelijk) en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
7. Snijd de paprika’s in reepjes of in blokjes.
Ze zijn nu klaar voor gebruik.
Nu kun je ze gebruiken.