- 2 grote aardappelen per persoon
- 100 g ontbijtspek
- 2 eetlepels bieslook
- 1 teentje knoflook
- 250 ml crème fraîche
- 50 g geraspte kaas
- peper en zout
Eigen recept.
Een feestelijk manier om aardappelen te eten!
Verwarm de oven op 160 graden voor.
Kook de aardappelen in hun schil in ruim water met zout, 15 minuten.
Haal de aardappelen uit de pan, snijd er een kapje vanaf en maak het aardappelvlees bovenaan los met een lepeltje .
Leg de aardappelen in een ovenschaal.
Knip de bieslook fijn.
Pers de knoflook.
Rasp de kaas.
Snijd de ontbijtspek in reepjes.
Meng het afgekoeld aardappelvlees samen met de crème fraîche, de bieslook, de kaas, de ontbijtspek en de knoflook.
Prak het goed met een vork.
Breng nu op smaak met peper en zout.
Vul de aardappelen met het aardappelvlees mengsel.
Zet de ovenschaal in de oven en bak ze op laag temperatuur, 30 minuten.
Zet de oven op 200 graden en bak de aardappelen nu ongeveer 10 minuten tot ze bovenop, goudbruin worden.