- 1 vanillestokje
- 1 beker slagroom (250 ml)
- 250 ml melk
- 5 eieren +
- 100 g suiker
- 50 g witte basterdsuiker
(in de oven schaaltjes op de foto)
Verwarm de oven voor op 125 °C.
Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit.
Breng de slagroom aan de kook met de melk en het vanillemerg en -stokje en laat op laag vuur 5 min. trekken. Verwijder het vanillestokje. Splits de eieren en mix de eidooiers in een grote kom met de suiker tot een bleke, romige crème.
Schenk de hete room erbij en klop stevig tot het mengsel wat dikker wordt.
Verdeel over de schaaltjes.
Zet de schaaltjes voorzichtig op het rooster in de oven. Laat de crème brûlée in 45 min. gaar worden en helemaal stollen.
Laat daarna op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven.
zet ze minimum 2 uur in de koelkast.
Verwarm de ovengrill.
Haal de crèmes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje basterdsuiker. Zet de schaaltjes onder het grill tot de suiker gesmolten is en bruin begint te kleuren, 1 min.