- 2 bekers slagroom (a 250 ml)
- 1 vanillestokje
- 50 g suiker
- 4 blaadjes gelatine
- aardbeien
Schenk de slagroom in een pan en breng tegen de kook aan.
Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit en voeg toe aan de room.
Houd 15 min. tegen de kook aan op de kleinste pit, zodat de vanillesmaak optimaal kan intrekken. Verwijder het stokje.
Voeg de suiker toe aan de vanilleroom en roer tot deze is opgelost. Neem van het vuur.
Week intussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost.
Verdeel de vanilleroom over de vormpjes (4).
Zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
4. Neem ze uit de koelkast en houd de onderkant van de vormpjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan.
Zo smelt de gelatine aan de buitenkant een beetje en komt het puddinkje makkelijker los.
Stort de panna cotta’s op 4 borden.
Serveer ze met aardbeien.