- 1 citroen (schoongeboend)
- 300 g zalmfilet
- 8 g dille (bakje 15 g)
- 3 takjes platte peterselie
- 1 bos uitje
- 2 el kappertjes
- 1 el olijfolie
- 2 el mayonaise
- 2 tl mierikswortel
- 1 uitstek ring
Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Snijd de zalmfilet in blokjes van ½ cm.
Snijd de dille fijn, houd een takje per persoon achter voor garnering.
Snijd de blaadjes van de peterselie en het bosuitje fijn.
Snijd de kappertjes grof.
Meng het citroenrasp, de zalm en fijngesneden dille in een ruime kom met de peterselie, bos uitje, kappertjes en olie tot tartaar.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de mayonaise en mierikswortel in een kommetje en breng op smaak met citroensap.
Zet de uitstek ring op een bord en vul met ¼ van de zalmtartaar.
Druk aan met een lepel.
Verwijder de ringvorm.
Maak de andere zalmtartaartjes.
Doe wat mierikswortelmayonaise over de tartaar en garneer met de takjes dille.
Serveer de rest van de mierik mayo in een kommetje.
Serveer met sla of met toast of met stokbrood.