Door: Dominique op 5 - 09 - 2016 in de categorie Aziatische keuken, Koude voorgerechten, Voorgerechten
Ingredienten
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 300 g zalmfilet
  • 8 g dille (bakje 15 g)
  • 3 takjes platte peterselie
  • 1 bos uitje
  • 2 el kappertjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl mierikswortel
  • 1 uitstek ring
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): 4 personen

Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Snijd de zalmfilet in blokjes van ½ cm.
Snijd de dille fijn, houd een takje per persoon achter voor garnering.
Snijd de blaadjes van de peterselie en het bosuitje fijn.
Snijd de kappertjes grof.
Meng het citroenrasp, de zalm en fijngesneden dille in een ruime kom met de peterselie, bos uitje, kappertjes en olie tot tartaar.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Meng de mayonaise en mierikswortel in een kommetje en breng op smaak met citroensap.

Zet de uitstek ring op een bord en vul met ¼ van de zalmtartaar.
Druk aan met een lepel.
Verwijder de ringvorm.
Maak de andere zalmtartaartjes.
Doe wat mierikswortelmayonaise over de tartaar en garneer met de takjes dille.

Serveer de rest van de mierik mayo in een kommetje.

Serveer met sla of met toast of met stokbrood.

14247940_1074680532622701_1168113749_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties