Door: Dominique op 5 - 02 - 2015 in de categorie Aardappel, Hoofdgerechten en bijgerechten
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 2 personen

Boen de aardappelen schoon en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

Pel de schil van de aardappelen en pureer ze met de boter.

Splits 2 eieren (het eiwit wordt niet gebruikt).

Roer de eidooiers en 1 heel ei door de warme puree.

Breng de puree op smaak met zout en peper en strijk haar uit in een lage, diepe schaal.

Laat de puree afkoelen en zet haar minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven. Doe de bloem en het paneermeel elk apart in een diep bord.

Klop de resterende 2 eieren met een scheutje water of melk los in een derde diep bord.

Rol met vochtige handen van de puree kleine balletjes ter grootte van een walnoot.

Rol de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.

Voor een mooie dikke paneerlaag haal je ze nogmaals door het ei en het paneermeel.

Verhit de olijfolie en frituur de aardappelkroketjes in 2-3 minuten goudbruin en krokant.

CameraZOOM-20150205193847354

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties