Door: Dominique op 21 - 05 - 2015 in de categorie Divers, Salsa, Jam en Chutney, Tapas, Hapjes en Antipasti
Ingredienten
  • 2 bakjes cherrytomaten
  • 20 teentjes knoflook
  • 1/2 bos tijm
  • 4 el olijfolie
  • 4 el honing
  • Bakpapier
  • Zout en peper
Voor in de weckpot:
  • 1 glas olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 blaadjes basilicum
  • verse tijm
  
Keuken: Bereidingstijd: 240 min. Portie(s): - personen

Halveer de cherrytomaten.

Pel de knoflook.

Breek de tijm in stukjes.

Mix met je handen de cherrytomaten samen met de knoflook, tijm, olijfolie, honing een beetje zout en versgemalen peper.

 

Leg de tomaten met de open kant naar boven in een bakplaat met bakpapier erop in de oven.
Droog de tomaten in circa 3-4 uur op 160 ºC.

Kijk regelmatig in de oven.

Vul een weckpot met de zongedroogde tomaten, basilicum blaadjes, tijm en 2 teentjes knoflook en schenk er olijfolie bij totdat alle tomaatjes met een laagje olie bedekt zijn.
Op deze manier kun je de tomaten enkele weken bewaren.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Radijsjes uit de..

Datum: 1 - 12 - 2025

0 reacties

“Oreo – Pecan..

Datum: 29 - 10 - 2025

0 reacties