Door: Dominique op 29 - 11 - 2016 in de categorie Hoofdgerechten en bijgerechten, Kip, Gevogelte
Ingredienten
  • 2 eendenborsten
  • 8 sjalotten (2 p.p.)
  • 16 cherry tomaatjes ( 4 p.p.)
  • 8 kastanje champignons (2 p.p.)
  • 1/2 liter olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 2 appels
  • 2 eetlepels honing
  • 25 g roomboter
  • 50 g spekjes
  • 1 spelt beschuit
  • 2 aardappelen per persoon
  • 1 kg wortelen
  • peper en zout
  • 4 vijgen ( 1 p.p.)
Keuken: Bereidingstijd: 45 min. Portie(s): 4 personen

Wedstrijd Albert Heijn Pollemans en restaurant de Zwaan in Etten-Leur.
Ik ben met dit recept, een van de 3 finalisten geworden.

Sjalotten en tomaatjes
Doe de olijfolie in een pan.
Voeg de knoflookteentjes toe, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn en 2 el honing toe.
Voeg de hele gepelde sjalotten en de tomaatjes toe en laat ze op middel vuur 60 minuten in de olie stoven (konfijten).
Leg ze op een bord.

Bereid de eendenborsten voor
Zet ze in een koekenpan, vet -kant op de bodem en laat het vet van de eendenborsten eerst smelten en dan krokant worden.
Zet het vuur uit en leg ze op een bord.

Champignons en courgette
Halveer de champignons en bak ze in het vet van de eendenborsten.
Breng ze op smaak met peper en zout en zet ze in een bord.
Snijd de courgette in plakjes en bak ze ook in dit vet.
Breng ze op smaak met peper en zout, rol ze op en leg ze op een bord.

Vijgen en appels
Halveer de vijgen.
Schil de appel en hol er 8 bolletjes uit.
Laat de boter smelten.
Voeg er 2 el honing, 6 el water ,1 el tijm, de vijgen en de appel bolletjes toe en bak ze 4 minuten.
Leg ze op een bord.

Wortel puree
Kook de aardappelen en de wortelen samen in ruim water met zout.
Giet ze af, breng ze op smaak met peper, zout en 1 el roomboter en pureer tot een mooie, gladde puree.

Spek kruim
Bak de spekjes tot ze krokant zijn.
Hak ze samen met de beschuit.

Mise en place
Maak de borden klaar.
Verdeel alle elementen op 4 borden (behalve de eendenborsten), mooi en speels.

Maak de eendenborsten klaar
Bak de eendenborsten, eerst 2 minuten op de vet-kant, draai ze om en bak, 3 minuten, de andere kant. (rose).
Breng de eendenborsten op smaak met peper en zout en zet ze in alu folie om ze te laten rusten.

Verwarm de borden met alle elementen of in de magnetron of even in de oven, snijd de eendenborsten in plakjes en leg ze erbij.
Strooi wat spek kruim erop.

20161110_223555

15220089_1693653650649431_2197912626824020439_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties