Door: Dominique op 29 - 11 - 2016 in de categorie Koude voorgerechten, Voorgerechten
Ingredienten
Voor de Tompoezen
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 200 ml crème fraiche
  • 1/2 bakje platte peterselie
  • 1 pakje gerookte forel filet
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 2 schoolfilets, diepvries
  • 1/2 rode paprika
  • 4 seizoen peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
Voor de vanille crème
  • 1 vanille stokje
  • 4 eetlepels mayonaise
Voor de sinaasappel dressing
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 snufje saffraan
  • 1 theelepel ketchup
Voor de salade
  • 1 zakje verse baby spinazie
  • 1 zakje verse rucola
  • 1/2 bakje verse peterselie
  • 1 Granny Smith
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • 1 forel filet
Keuken: Bereidingstijd: 45 min. Portie(s): 4 personen

Wedstrijd Albert Heijn en restaurant De Zwaan in Etten-Leur.

Maak de Tompoezen klaar:
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Klop de crème fraîche met een beetje zout en peper, stijf.
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
Snijd, 3 X 4 vierkanten, met een uitstekvorm, in het deeg.
Zet elke vierkante stukje deeg tussen 2 stukjes bakpapier, leg op een bakplaat.
Leg op alle vierkante stukjes deeg ijzer theelepels.
Bak ze in de oven 15 minuten op 200 graden en laat ze goed afkoelen.
1e laag, Forel mousse:
Mix 1 forel filet met 1 el peterselie, peper en zout.
Meng het forel mengsel met 4 el geklopte crème fraîche.
2e laag, schoolfilet mousse:
Bak 2 schoolfilets in olijfolie, 3 minuten, beide kanten en laat ze goed afkoelen.
Mix de schoolfilets met 1 el peterselie, knoflook poeder, paprika en peper en zout.
Meng het schoolfilet mengsel met 4 el mayonaise.
Maak de Tompoezen af door op een stuk bladerdeeg, een laag forel mousse te smeren (dik), dan leg een stuk bladerdeeg erop, smeer een laag schoolfilet erop (dik) en zet een stuk bladerdeeg bovenop.
Laat ze rusten en stijven.
Maak de vanille crème klaar:
Schrap het merg uit het vanille stokje en meng het met 4 eetlepels mayonaise.
Maak de sinaasappel dressing klaar:
Meng 2 el sinaasappel sap met 4 el mayonaise, een snufje saffraan en een 1 theelepel ketchup.
Bereid de salade voor:
Snijd de appel in dunne juliennes en wrijf ze met citroensap.
Pel en snijd de sinaasappel in dunne partjes.
Snijd een forel filet in dunne reepjes.
Bak de ontbijtspek plakjes, zonder vet, tot ze krokant zijn, laat ze afkoelen en hak tot kruim.
Pluk mooie blaadjes uit de peterselie.
Snijd met een kaasschaaf, dunne plakjes in de lengte in de komkommer.
Mis en place:
Leg op een mooi bord een tompoes.
Maak aan een andere kant een veeg mayonaise met de rug van een lepel.
Leg speels blaadjes spinazie, rucola en peterselie.
Verdeel op de sla een paar stukjes appel, sinaasappel partjes en stukjes forel filet.
Leg een opgerolde plak komkommer naast.
Strooi wat ontbijtspek kruim boven de sla.
Maak druppels met de sinaasappel dressing met een kleine lepel , aan de andere kant van het bord.

20161109_144219

 

15241774_1693650797316383_2435978187990651646_n15253566_1693653960649400_3326920422410429070_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties