- 2 eieren
- 200 g bloem
- 150 g boter
- 150 g suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1,5 eetlepel cacao poeder
- 500 ml melk
- cake vorm 18 x 8 cm
- 60 g witte chocolade
- 150 ml slagroom
- 25 g suiker
- 1 blaad gelatine
- 2 eieren
- water
- 3 eieren
- 100 g pure chocolade
- 1 zakje vanille suiker
- Overige stuk cake
- 1 sinaasappel
- 100 g suiker
- water
- 100 g suiker
- 3 eetlepels water
Wedstrijd `sterren recepten` Albert Heijn Pollemans en restaurant De Zwaan in Etten Leur.
Ik ben een van de 3 finalist geworden.
Cake maken
Eiwitten stijf kloppen. Alle ingrediënten samen mengen en de geklopte eiwitten erbij spatelen.
Stort in ingevette vorm , Bak in de oven op 180 graden 35-40 mn.…
Laat afkoelen en snijd de cake in 2 lagen.
Witte chocolade mousse
Laat de chocolade op bain marie smelten. Los de gelatine in koud water,5 mn. Verwarm de gelatine in de magnetron, 10 s en meng met de chocolade. Klop de eierdooiers met de suiker en meng met chocolade. Klop de slagroom en stapel door het chocolade mengsel. Klop de eiwitten stijf en stapel ze door het chocolade mengsel. Zet in de koelkast.
Pure chocolade mousse
Klop de eiwitten stijf. Laat de chocolade smelten op bain marie. Klop de eierdooiers met de suiker en stapel door de chocolade. Stapel de eiwitten door de chocolade en zet in de koelkast.
Maken de cakes klaar.
Snijd 8 kleine cirkels in de cake met een rond uitsteelvormpje. ( bewaar overige stukjes cake voor de kruim).
Smeer op een cirkel een dik laag witte chocolade mousse. Leg een cirkel erop. Smeer een dik laag pure chocolade mousse erop. Rasp witte chocolade erop en zet in de koelkast.
Maak de kruim klaar
Snijd dunne reepjes uit de schil van de sinaasappel.
Kook ze 10 mn met 30 g suiker en een beetje water. Doe dat 5 keer. Leg ze op een bakpapier.
Hak overige stukjes cake met de gekonfijte sinaasappel.
Maak de caramel klaar voor de deco.
Laat de suiker met water smelten en koken tot het mooi goudbruin worden. Met een vork maak boven een bakpapier, mooie figuren en druppels van caramel.
Opmaak
Zet een dubbel mousse cake op een bord. Breek de caramel en zet rond de cake en erop. Versier het bord met caramel druppels, geraspte witte chocolade en de kruim.