- 200 g feta
- 100 ml slagroom
- Peper en zout
Garnituur
- Handvol walnoten, grof gehakt
- 75 g spekjes, krokant gebakken
- Enkele blaadjes munt, fijngehakt
- Peterselie, fijngehakt
- 500 g radijsjes, gehalveerd
- 2 el maple syrup
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl garam masala
- 3 geplette knoflookteentjes
Gebraden radijsjes uit de oven zijn heerlijk verrassend: hun scherpe, pittige smaak verdwijnt volledig. In plaats daarvan worden ze zacht, licht zoet door de maple syrup en warm gekruid door de garam masala. Een simpel bijgerecht dat echt iets bijzonders wordt in de oven.
1. Fetacrème:
Mix de feta met de slagroom tot een luchtige crème. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een schaal en strooi er walnoten, spekjes, munt en peterselie over.
2. Gebraden radijs:
Verwarm de oven voor op 230°C. Meng de radijsjes met maple syrup, olijfolie, citroensap, garam masala en knoflook.
Spreid uit op een bakplaat en rooster 10–15 minuten tot ze licht gekaramelliseerd zijn.
3. Serveer de radijsjes warm bovenop of naast de fetacrème, met verse of gegrilde brood.

