- 3 x Biscuit bodem (of 3 pakjes mix voor biscuit)
- 400 ml Mascarpone
- 80 g suiker
- 400 ml slagroom
- 4 eetlepels Speculaas kruiden
- 400 g witte chocolade
- 100 g pure chocolade
- bakpapier
- kleine springvorm
- 9 mooie bladeren van een plant uit de tuin
- spatel
- kwast
Veel werk, veel tijd en geduld nodig, maar zo lekker!
Ideaal voor een verjaardag taart of voor kerstmis met een grote groep.
Geïnspireerd door een foto van een Engelse website, heb ik geprobeerd om deze prachtige taart na te maken!
Ik gebruik liever een mascarpone vulling dan een boter crème, die ik persoonlijk te zwaar vind.
Maak 3 biscuit bodem en laat ze afkoelen.
Maak de mascarpone vulling klaar.
Klop de mascarpone met de suiker tot een luchtig beslag.
Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf.
Smeer op de 1e biscuit bodem een laag van 1 cm van de mascarpone-speculaas vulling erop.
Smeer de vulling op de zijkant van de biscuit en strijk hem goed glad.
Leg de 2e biscuit bodem op de 1e en smeer ook een laag vulling erop.
Smeer de vulling op de zijkant van de 2e biscuit bodem en strijk hem glad.
Leg nu de 3e biscuit bodem op de 2e en smeer ook een laag mascarpone-speculaas vulling erop.
Smeer de vulling op de zijkant van de 3e biscuit bodem en strijk hem mooi glad.
(zie foto’s hieronder)
Tip:
Is de bovenkant van je taart niet helemaal plat geworden? Verwissel dan de bovenste en de middelste laag van de taart. Dan zit de bolle laag in het midden in plaats van bovenop en is je bovenkant mooi strak.
Maak de berkenstam klaar.
Laat de helft van een reep pure chocolade smelten, een paar seconden in de magnetron.
Teken met een kwast streepjes en rondjes op een heel vel bakpapier om een berkenstam afdruk te maken.
Laat de chocolade hard woorden in de koelkast.
Laat de witte chocolade smelten in de magnetron, laat het even afkoelen en smeer met een spatel hem op de bakpapier met geharde rondjes en streepjes pure chocolade. Niet hard drukken om de pure chocolade niet te laten smelten.
Maak een bewering van links naar rechts, strijk de witte chocolade heel snel op de pure chocolade.
Laat nu de witte chocolade 1 uur hard worden in de koelkast.
Wanneer de witte chocolade hard is geworden, snijd strookjes van ongeveer 5 x 7 cm.
Plaats de strookjes om de taart heen, zoals op de foto.
zet de taart in de koelkast.
Maak de chocolade blaadjes klaar.
Laat de rest van de pure chocolade smelten in de magnetron.
Dop de bovenkant van een blaadje (echt plant) in de gesmolten chocolade.
Laat de chocolade hard worden en verwijder voorzichtig het echt blaadje.
Versier de taart met de blaadjes en met kapotte stukjes berkenstam.