- 200 g (volkoren) fusilli
- 1 grote kipfilets (of 2)
- 1 ui
- 5 teentjes knoflook
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 20 g verse peterselie
- 20 g geraspte kaas
- 500 ml kipbouillon (1 kipbouillon tablet + 500 ml kokend water)
- 125 ml melk
- 1 eetlepel olijfolie
- 15 g roomboter
- 15 g bloem
- Peper
- Zout voor het pasta water
Vol van smaak, romig, super snel klaar en heerlijk.
Het recept is voor 2 personen.
Voorbereiding
Snijd de kipfilets in blokjes.
Hak de ui in kleine blokjes.
Hak de peterselie.
Hak de knoflookteentjes.
Maak de bouillon van 500 ml kokend water met het bouillonblokje.
Bereiding
Kook de pasta en giet ze af.
Meng in een kom 100 ml van de kipbouillon met de melk.
Tip!
Bewaar de rest van de bouillon voor een ander recept.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de ui.
Voeg de kipfilets blokjes en de Italiaanse kruiden toe.
Voeg de boter en de knoflook toe en bak mee, 2 minuten.
Voeg de bloem tor en bak 3 minuten mee.
Blus met het melk-bouillon mengsel.
Breng , al roerend, aan de kook.
Roer de pasta, de peterselie en de geraspte kaas in de saus.
Serveer meteen
