Door: Dominique op 27 - 01 - 2025 in de categorie Stamppotten
Ingredienten
  • 6 aardappelen
  • 3 eetlepels melk en een stukje roomboter
  • 250 g gesneden verse andijvie
  • Peper en zout
Voor de champignons saus
  • 1 bak champignons
  • 2 sjaloten
  • 2 speklappen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 eetlepel pittige Dijon mosterd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gerookte paprrika
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 2 personen

Pittig, zoet en zuur!
De saus met de champignons is op basis van sweet chilisaus, mosterd, spekjes en specerijen.
Het is verrukkelijk!

Pel en snijd in vieren de aardappelen.
Kook ze in ruim water met zout tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten.

Snijd de sjaloten in ringetjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de speklappen in reepjes.

Verwarm de olie in een koekenpan.
Bak erin de sjaloten, de champignons en de soekjes.
Voeg de paprika, knoflook, kerrie, gember, wat peper en zout tie.
Bak op hoog vuur tot alles is goed gebakken.

Voeg de mosterd en de sweet chilisaus toe, roer alles goed samen en zet het vuur zacht.
Laat het zacht pruttelen.

Giet de aardappelen af, prak ze tot stamppot met een beetje melk en boter erin.
Roer de andijvie in de aardappelen puree.

Serveer de stamppot met een soeplepel champignons saus erop.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Radijsjes uit de..

Datum: 1 - 12 - 2025

0 reacties

“Oreo – Pecan..

Datum: 29 - 10 - 2025

0 reacties