Recepten van Domy was een paar dagen offline voor onderhoud maar Domy is actief gebleven.

20161112_003902
Nikki, mijn dochter, kwam thuis met een folder van de supermarkt  Albert Heijn Etten-Leur  waar we wonen.
Ze zei, dat is echt iets voor jou ma!
Wat een leuk idee!
Het doel van de wedstrijd is om een sterrenrecept te creëren met producten van de supermarkt Albert Heijn en het opsturen, meer recepten opsturen mag het ook.
De 1e prijs is een dinner voor 2 personen bij de sterren restaurant ” De Zwaan” in Etten-Leur .
De 2e prijs een 100€ cadeaubon te besteden bij Albert Heijn in Etten-Leur. en de 3e een 50€ cadeaubon.

Altijd leuk!

Ik heb de hele avond ideeën van recepten gezocht en bedacht.
Ik zocht naar de juiste originale combinaties van smaken, van kleuren en van structuren.
Natuurlijk kwam mijn inspiratie door ingrediënten dat ik al in huis had want ik vond een echt challenge om niets erbij te hoeven kopen.
Ik wilde ook alleen verse seizoen producten gebruiken zoals appels, wortelen, vijgen, champignons, eendenborsten…

Zo, na een paar uren, had ik in mijn hoofd, de voor en hoofd gerechten gevonden.

20161109_152132Maar de grootste uitdaging voor mij moest nog komen, de foto’s .
Ik wilde graag foto’s maken dat je alleen ziet bij Masterchef of in sterren restaurants.
Ik heb thuis een opvouwbare foto studio maar neem niet de tijd om mijn gerechten heel mooi te maken.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen tijd heb, het eten wordt koud en mijn gezin wil graag een goed gevulde bord hebben, zonder poespas.
En mijn idee is dat smaken belangrijker is dan de presentatie.
Natuurlijk is een fout dat ik maak maar ja ik doe mijn best.

Nikki heeft op internet gezocht naar mooie plaatjes van opmaak van borden, zoals bij Masterchef, kookboeken of in sterren restaurants.
Ik heb er 2 hele middagen aan gewerkt en het resultaat is prachtig!

Ik heb nu besloten dat ik in de toekomst ga proberen om aan mijn opmaak voor de foto te werken en meer tijd aan besteden.

Ik zal een kleine beschrijving geven van de gerechten.

Het voorgerecht is een vis gerecht met een frisse salade.
Een lekkere Tompoes gevuld met forel en scholfilet mousse met een heerlijke vanille crème.
Frisse salade erbij met appel, sinaasappel, komkommer, met een ontbijtspek kruim erop en een sinaasappel dressing.

Het hoofdgerecht is een wild gerecht met garnituur.
Eendeborst met gekonfijte sjalotten en tomaatjes, met champignons, appel en vijgen, wortelpuree en met een kruim van spek erop.

Het nagerecht is een chocolade cake gevuld met witte chocolade mousse en met pure chocolade mousse met een chocolade-gekonfijte sinaasappel kruim.

De voorgerecht en hoofdgerecht zijn al gestuurd, ik heb tot 20 november nog voor het nagerecht.
De recepten komen na de wedstrijd op mijn website in een speciaal Kerstmis.

Hier onder de 3 foto’s

20161109_144219

20161110_223555

20161113_201000

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties