- 8 gekookte rode biet (gebruik eventueel een ronde of vierkante uitsteker)
- 150 g Saint Agur of Roquefort
- 4 eetlepels volle, dikke crème fraîche
- 2 rijpe peren
- 25 g boter
- 3 eetlepels honing
- Een handvol walnoten (in stukjes).
- Enkele takjes verse tijm
🎄🎁Snelle en heerlijke voorgerecht voor Kerstmis.
Simpel , snel en heerlijk
Bereiding
1. Kaasmengsel: Meng de Saint Agur met de crème fraîche tot een dikke, gladde crème. Zet koel weg.
2. Peren: Schil de peren, snijd ze in dunne plakjes en bak ze in de boter. Voeg de honing toe en laat ze karamelliseren op een zacht vuur.
3. Opbouw:
Leg op elk bord een schijfje rode biet.
Lepel er een flinke hoeveelheid blauwekaascrème op.
Leg er een tweede schijfje biet bovenop.
Lepel er opnieuw wat crème op.
Leg daarboven enkele plakjes gekaramelliseerde peer.
Werk af met stukjes walnoot, verse tijm en eventueel een paar druppels balsamicocrème.
Tip: Serveer als voorgerecht met een klein slaatje van veldsla of rucola. 🌿

