*Recept voor 2 personen*
Voor de mosselen:
- 2 kg mosselen
- 100 ml olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 spaanse peper
- 1 snuifje gerookte paprika poeder
- 1/2 theelepel draadjes saffraan
- 125 ml droge witte wijn
- 400 g cherrytomaten
- 2 tl cider azijn
- 100 g amandelnoten
- 1 teentje knoflook
- 1 stuk stokbrood, in stukken gescheurd
- 1 bundel platte peterselie (3 zakjes)
- 100 ml olijf olie

Weekend in zen modus. Geen carnaval voor ons.
Ik zei tegen Edwin dat ik zin in mosselen had.
Hij zocht een heerlijk recept voor op barbecue en heeft alles zelf voorbereid en bereid…en man man man, wat was dat lekker zeg!
Mosselen
Was de mosselen grondig en verwijder de baarden.
Gooi de mosselen weg die onfris ruiken, kapot zijn of niet sluiten wanneer je erop een tikje geeft.
Verwarm de barbecue voor op een temperatuur van +- 150°C.
Zet een grote ruime skillet erin om hem te verwarmen.
Snijd de ui fijn en hak de knoflook.
Halveer de tomaatjes.
Laat de wijn 5 minuten goed inkoken.
Voeg vervolgens de tomaatjes en cider azijn toe.
Laat opnieuw zachtjes sudderen gedurende 15 minuten.
Picada:
Terwijl de saus aan het stoven is kan je de Picada voorbereiden.
Doe alle ingrediënten behalve de olie in een hakmolen.
Blend het geheel terwijl je geleidelijk de olie toevoegt tot je de textuur lijkt op pesto.
Daarna:
Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Voeg de mosselen toe in één enkele laag. Gebruik indien nodig meerdere skillets.
Bak de mosselen op een temperatuur van 200°C tot de mosselen beginnen te openen (+-5 min).Besprenkel de mosselen met extra picada en plaats nog 1 minuut terug op de BBQ voor het serveren.
Serveer met stokbrood.