Ingredienten
- 4 kipfilets
- 1 blikje foie gras
- 100 ml crème fraîche
- 4 eetlepels appelsap of witte wijn
- Peterselie
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen
De foto is niet geweldig, maar het was hemels lekker!
Kipfilet: leg er een vel bakpapier op en sla hem plat met een steelpan of een deegroller.Leg foie gras erop, rol strak op en pak in.
Knoop beide uiteinden dicht.
Breng water aan de kook in een pan.
Laat de ballotines 30 minuten zachtjes garen (niet laten koken).
Ondertussen:
fruit 3 fijngesneden sjalotten.
Blus met appelsap of witte wijn.
Voeg de restjes/verkruimelde foie gras toe en 100 ml room.
Alles fijn mixen.
Haal de kip uit het water.
Snijd in plakken.
Doe er wat saus over en werk af met peterselie 🌿





