- 100 g hele chorizo
- 1 prei
- 1 courgette
- 5 g tijm
- 125 g risottorijst
- 500 ml kip bouillonblokje
- Handjevol sperziebonen
- 1 tros mini tros tomaatjes
- 50 g diepvries doperwten
- 50 g ricotta
- Peper
- 2 bosuitjes

Nog een inspiratie recept uit het boek “Altijd lekker” van project gezond. Ik heb niet veel veranderingen gemaakt.
Dit recept is voor 2 personen.
Snijd de chorio en de courgettes in blokjes.
Snijd de prei en de bosuitjes in ringetjes.
Verwijdeer de uiteinden van de sperziebonen.
Kook ze 8 minuten in kokend water met zout.
Laat ze staan en voeg de doperwten toe.
Kook nog 3 minuten.
Giet ze af.
Doe de chorizo in een koekenpan.
Bak de worst blokjes, 3 minuten.
Voeg de prei, de courgettes en bosuitjes toe.
Voeg de tijm en de rijst toe en bak nog 5 minuten.
Zet de oven op 180 graden.
Maak de bouillon door 500 ml water te koken.
Roer het bouillonblokje in het water.
Meng de bouillon met de rest.
Giet de rijst in een oven schaal.
Giet in een ovenschaal en zet de rijst 30 minuten.
Na 30 minuten voeg de sperziebonen en de doperwten, goed roeren.
Na 35 minuten, verdeel de ricotta bovenop.
Doe de rijst nog 5 minuten in de oven.