Door: Dominique op 14 - 07 - 2025 in de categorie Salsa, Jam en Chutney
Ingredienten
  • 1 kg rode pruimen (1 kg zonder pitten)
  • 800 g suiker
  • 1 zakje privit
  • Vanille
  • 1 sinaasappel
Keuken: Bereidingstijd: 40 min. Portie(s): 4 personen

Doe de pitten uit.

Zet de pruimen in een grote pan.

Snijd het schil in reepjes.
Voeg de vanille, de schilletjes en de sap van een sinaasappel toe.

Doe de vanille en de sinaasappel schilletjes uit de jam.

Mix de jam.

Kook de jam 20 minuten.
Voeg de vitpri toe.

Kook nog 20 minuten.

Doe een eetlepel jam op een bord, zet 5 minuten in de vriezer.
Zo kun je zien of het gaar is en dik is.

Vul de potten met jam, draai de deksels dicht.
Draai de potten om.
Na 3 dagen de jam is klaar.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Radijsjes uit de..

Datum: 1 - 12 - 2025

0 reacties

“Oreo – Pecan..

Datum: 29 - 10 - 2025

0 reacties