- 2 large chicken fillets
- 1 large onion
- 1 large red bell pepper
- 1 tablespoon olive oil
- 1 tablespoon mustard
- 1 teaspoon honey
- 1 tablespoon lemon juice
- 1 tablespoon lemon juice
- 1 teaspoon smoked paprika powder
- 1 teaspoon oregano
- 1 tablespoon soy sauce
- 1 shallot
- 3 cloves of garlic
- Pinch of chili flakes
- Salt and pepper

Shaslick is een vleesspies, oorspronkelijk afkomstig uit Centraal-Azië.
Spies met vlees, spek, paprika en ui.
We hebben een gezond versie gemaakt, met kip, ui en paprika en geen spek.
Mijn lieve grill master was alweer lekker bezig!
Leuk om te zien hoeveel plezier hij ervan krijgt.
Ik heb de marinade klaar gemaakt en had tomaten-groene asperges volkoren rijst , ( risotto stijl) erbij gedaan.
Het was heerlijk!
Maak de marinade klaar
Pel de knoflook, plet met een mes en hak hem fijn.
Snijd het vlees in blokken.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg het vlees toe aan de marinade, meng alles goed door elkaar en dek af met een stuk vershoudfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast, 1 uur.
Bereiding
Als je houten satéprikkers gebruikt, wek ze in koud water.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en pel de uien. Snijd de paprika’s in vieren en vervolgens in stukken van dezelfde grootte als het vlees.
Doe hetzelfde met de uien.
Ga zo door totdat je 8 stukken vlees hebt op iedere spies.
Stek de barbecue aan.
Gril ze tot een kerntemperatuur van 75 graden.
Draai ze regelmatig om.