- 2 kipfilets
- 4 eetlepels soja saus (kikkoman)
- 1 teentje knoflook
- 1 bakje verse ananas blokjes
- Peper en zout naar smaak, pas op voor de zout van de soja saus
- 2 eetlepels honing
- Sap van een limoen
- 2 grote wortels
- 2 lente uitjes
- 1 krop ijceberg sla
- 1 pak glasnoedels
- 4 eetlepels sweet chilisaus
- Verse Muntblaadjes
- Verse Peterselie
Voor de dressing
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels ketjap manis of zoete soja saus
- 2 eetlepels Balsamico azijn

Heerlijke, frisse salade geïnspireerd door het recept van springroll.
Makkelijk om het maken,het is een gezonde voedzame zomer comfort food.
Snijd de kipfilets in blokjes.
Zet ze in een plastic zak.
Voeg erin 4 eetlepels soja (kikkoman), de sap van een limoen, 2 eetlepels honing en een gehakte knoflookteentje tie.
Breng op smaak met peper en zout.
Die de zak dicht en meng alles goed samen.
Laat ze in de koelkast, 30 minuten marineren.
Laat 2 liters water koken.
Wanneer het kookt, doe de glasnoedels erin en kookt ze.
Giet ze af onder de kraan, tot ze koud zijn.
Giet ze goed af.
Rasp de wortels en schaaf ze in lintjes.
Hak de peterselie fijn, scheur de muntblaadjes en snijd de lente uitjes in ringetjes.
Snijd de sla in chiffonade.
Maak de dressing door alle ingrediënten samen te kloppen in een kom.
Doe de noedels, de groenten en de kruiden in een grote schaal.
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Bak erin de kipfilets blokjes op hoog vuur.
Wanneer ze klaar zijn, voeg de ananas blokjes, de garnalen en de sweet chilisaus toe.
Laat het 5 minuten pruttelen.
Doe het vuur uit en laat afkoelen.
Serveer de salade met de dressing ernaast en met eventueel stokbrood of Turkse brood erbij.