Door: Dominique op 25 - 02 - 2025 in de categorie Aziatische keuken, Groenten, Healthy /koolhydraatarm Food, Ovenschotels
Ingredienten
Voor 2 personen
  • 4  witlof
  • 200 g champignons
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 50 g gerapte kaas
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • verse peterselie
  • 1 eetlepel olie
Keuken: Bereidingstijd: 25 min. Portie(s): 2 personen

Koolhydraatarm recept.
Heerlijk, simpel en snel op tafel.

Verwarm de oven op 200 graden voor.

Maak de witlof schoon,was ze en halveer ze.

Kook de witlof in ruim water met zout, 10 minuten.

Snijd de ui en de knoflook klein

Snijd de champignons in plakjes.

Hak de peterselie fijn.

Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan.

Voeg de champignons toe en bak ze mee.

Breng op smaak met kerriepoeder, kurkuma, peper en ziut.

Ondertussen klop het ei met de melk en de geraspte kaas.

Doe de witlof op de bodem van een ovenschaal.

Verdeel daarbovenop de gebakken champignons, dan het ei-mengsel erover schenken.

Strooi de peterselie erover.

De schaal kan voor  25 minuten de oven op 180 graden.

Lekker met kippenpootjes,  speklappen, gehaktballen, worsten of karbonades maar ook met vis.

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Springroll salade

Datum: 9 - 05 - 2025

0 reacties

Wraps met mexicaanse..

Datum: 18 - 03 - 2025

0 reacties

Mango Chimichurri

Datum: 10 - 03 - 2025

0 reacties