Door: Dominique op 10 - 03 - 2024 in de categorie Lunch en Ontbijt
Ingredienten
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel zeezout vlokken
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 1 el olijfolie
  • 1 eetlepel verse peterselie.
  • 1/2 tl cayenne peper (in plaats nan cayenne, hebben we gerookte paprika poeder gebruikt)
  • 4 grote eieren
  • paar takjes verse dille
  • Peper
  • 1 liter Water en 2 eetlepels azijn
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 4 personen

Çilbir is een traditioneel Turks gerecht bestaande uit gepocheerde eieren geserveerd op een bedje van yoghurt gemengd met knoflook en bedekt met gesmolten boter verrijkt met paprika.
Het wordt vaak geserveerd met brood.

Het is een populair ontbijt- of brunchgerecht in Turkije.

Doe de yoghurt in een kom en pers het teentje knoflook bovenop.
Voeg de fijngesneden peterselie toe, meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Smelt de boter in een (steel)pannetje tot het iets verkleurt en voeg dan de dille en de paprikapoeder toe. Bak kort aan tot het begint te kleuren.

Zet een pan op het vuur met ruim warm water.
Doe de yoghurt op een bord en zet hem op de bord.
Zet het vuur laag.

Breng water in een pan aan de kook met de azijn.
Zet het vuur laag, breek het ei in een kom, draai ondertussen met een lepel in het water en laat het ei daar voorzichtig in het water glijden.

Pocheer het eitje 3 minuten en verwijder voorzichtig uit het water met een schuimspaan.
Herhaal met alle eieren.

Verdeel de yoghurt over 4 borden, daarop de gepocheerde eitjes en de paprikaboter bovenop.

Serveer met turkse brood, pita broodjes of bilanese brood.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Chili con carne

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Chili con carne..

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Soep van Dré

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties

Rouille saus met..

Datum: 14 - 04 - 2024

0 reacties