- 125 g speklapjes
- 300 g gehakt
- 1 tl tijm
- 1 tl bieslook
- 1 tl peterselie
- 2 uien
- 2 el gemalen kaneel
- 500 g zuurkool naturel (zak)
- 2 appels
Kook de aardappels in water met zout.
Maak er een lekkere puree van door de aardappels te mixen of te prakken met melk, een klontje roomboter.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de uien in blokjes.
Snijd de speklapjes in reepjes.
Snijd de appels in partjes.
Bak de magere spekreepjes en de uien uit, schep het gehakt erbij en bak het rul.
Giet het vet af en vang het op.
Breng het gehakt op smaak met de tijm, bieslook, peterselie en de helft van de kaneelpoeder.
Breng op smaak met peper naar smaak.
Verdeel de zuurkool over de ovenschotel en schep het gehaktmengsel erop.
Verdeel de aardappelpuree erover.
Leg de appel partjes bovenop de ovenschotel en bestrooi ze met wat kaneelpoeder.
Besprenkel het geheel met het bakvet van het gehakt en bak de schotel ca. 20 min. in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt.