Door: Dominique op 25 - 10 - 2016 in de categorie Deeg, Pasta
Ingredienten
  • 300 g bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eieren
  • eventueel 2 eetlepels water
  • 1 theelepel zout
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): 4 (15 p.p.) personen

 

Tortellini betekent in het Italiaans, kleine Tortelli, gevulde deeg ringetjes.
Het is een soort pasta, die gevuld en gevouwen is.

Kneed de bloem samen met de olijfolie, zout en de eieren tot een mooi, soepel deeg.
(Als het deeg is te droog is, voeg er een beetje water toe).
Zet het deeg, afgedekt, een uur in de koelkast.


Neem een klein stuk deeg.
Strooi wat bloem op de aanrecht.
Rol het stuk deeg uit, heel dun.
Met een rond uitstekvorm, steek rondjes uit in het deeg.
(zorg dat jouw vulling al klaar is voor gebruik, want het deeg droog snel uit en is dan niet meer vouwbaar).

 


Neem een kommetje en doe erin een beetje water, dat is de lijm.
Maak met je vinger het deeg nat uit een ronde cirkel van deeg.
Zet een theelepel van je vulling (naar keuze) in het middel van de cirkel.

 

 

 

 


Vouw de cirkel in een half maan.
Druk Het deeg goed dicht tussen jouw vingers.

 

 

 

 


Vouw nu de punten naar binnen, naar je toe.

De buitenste punten vouw je naar elkaar toe en druk je op elkaar.

 

 

 

 

 


 

Je hebt nu zelf een tortellini gemaakt! maar moet je meer vouwen, een stuk of 15 per persoon voor een hoofdgerecht, dus ga zo door!

Thuis vinden ze 15 per persoon te weinig dus volgende keer, maak ik 20 per persoon!

 

 

 

 

Kook de Tortellini in een grote pan met ruim water met zout en een scheut olijfolie.
als de pasta boven komen drijven zijn ze klaar. Ikzelf, laat ik ze nog 2 minuten koken want ik vind pasta Al dente niet lekker.
Laat de tortellini uitlekken en serveer ze meteen met een saus naar keuze.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Radijsjes uit de..

Datum: 1 - 12 - 2025

0 reacties

“Oreo – Pecan..

Datum: 29 - 10 - 2025

0 reacties