Bedek een springvorm met folie, ook de zijkant. Kook de asperges en de eieren in ruim water met zout. Beleg 4 sneden met paturain en zet ze naast elkaar op de bodem van de springvorm. Beleg best dik, 6 sneden brood met Philadelphia. Zet ze aan de zijkant van de   Lees verder...

Een of 2 dag van tevoren. Bereid de sagroom voor. Snipper 2 grote uien. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de uien met 1 eetlepel bruine suiker. Breng op smaak met peper en zout. Als het afgekoeld is, meng ze met de slagroom en zet het in een   Lees verder...

Categorie: Soepen

Verwarm de oven op 180 graden voor. Halveer de tomaatjes. Snijd de uien fijn. Snijd de citroen in vieren. Hak de knoflook en de dille fijn. Rasp de gember. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de aardappelen in blokjes. Meng ze in een kom met de soja bonen, de sugarsnaps,   Lees verder...

Heerlijk poke bowl met gepaneerde kipfilet reepjes. Kook de rijst in kokend water met rijst. Giet de rijst onder de kraan af en laat hem staan. Meng de rijst met azijn. Breng op smaak met peper en zout. Doe de paneermeel in een diepe bord. Klop de eiwitten iets luchtig.   Lees verder...

Ik ben niet zo een fan van pompoen. Toch zie ik, elke jaar weer, verschillende recepten van risotto met pompoen. Ik dacht, ik ga toch het proberen. Ik heb een recept verzonnen naar mijn eigen smaak. Rijk in smaak, lekker zacht, romig en kruidig… Het is fluweel op je tong!   Lees verder...

Categorie: Risotto

Kerstmis menu Zelfverzonnen trifle recept met opgeklopte mascarpone en nutella,  slagroom, pecan noten, marbré cake, muffin chocolade en natuurlijk Ferrero rocher bonbons. Je kan het toetje een dag van tevoren maken. Je kan het toetje in kleine verrines (glaasjes)serveren of in een trifle bol. (grote glazen vaas op voet, hier   Lees verder...

Prachtig kerst voorafje. Niet moeilijk, heerlijk en in kerstsfeer! De doorzichtige kerstballen zijn 8 cm en komen uit de webshop bol.com 1 dag van tevoren meng de peterselie samen met de vloeibare slagroom. Breng op smaak met zout en peper, doe de deksel op en laat de hele nacht in   Lees verder...

Heerlijke bonbons van speculaas en pure chocolade. Rasp 2 eetlepels pure chocolade. Hak de speculaas koejes in de keukenmachine. Bewaar 2 eetlepels apart voor de decoratie. Meng met de kruimels de mascarpone tot een deeg. Draai 16 balletjes, zet ze in een schaal bekleed met bakpapier. Zet de bonbons in   Lees verder...

Heerlijke bonbons van Oreo koekjes.  Hak de koekjes in een keukenmachine. Bewaar 2 eetlepels voor de decoratie. Meng nu de koekjes kruimels met de monchou, tot een deeg. Draai 16 balletjes en zet ze in een schaal, bekleed met bakpapier. Zet ze in de vriezer. Laat de chocolade smelten op   Lees verder...

Categorie: Bonbons en truffels

Snijd de stroopwafels in kleine stukjes. Hak ze in de keukenmachine. Bewaar 2 eetlepels apart voor de decoratie. Meng de stroopwafels met 2 grote eetlepels crème fraîche, tot een deeg. Maak 16 balletjes uit het deeg en zet ze in een schaal, bekleed met bakpapier. Zet de bonbons in de   Lees verder...

Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties