Recept van mijn vriendin Joke. Simpel, heerlijk, smaakvol gercht van witte vis in de oven. Lekker met rijst. Verwarm de oven op 180 graden voor. Neem een ovenschaal. Giet wat olijfolie op de bodem. Pel de knoflook teentjes. Halveer de tomaten. Rasp de citroen. Pers de citroen. Verdeel de kappertjes,   Lees verder...

Ik ben niet zo een fan van pompoen. Toch zie ik, elke jaar weer, verschillende recepten van risotto met pompoen. Ik dacht, ik ga toch het proberen. Ik heb een recept verzonnen naar mijn eigen smaak. Rijk in smaak, lekker zacht, romig en kruidig… Het is fluweel op je tong!   Lees verder...

Categorie: Risotto

Heerlijke lasagne met romige groene pesto saus en groenten. Snijd de uien in blokjes. Hak de knoflook fijn. Hak de spinazie grof. Snijd de kipfilets in blokjes. Rasp de parmezaanse kaas fijn. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet. Halveer de tomaatjes. Maak de pesto saus door de slagroom   Lees verder...

Afkomstig uit cuisine actuelle, ik heb dit recept aangepast. Ik heb witte wijn in plaats van rode gebruikt en heb knoflook gebruikt. Risotto is voor mij de ultieme comfort food, net als pasta en stoof… Hak de munt blaadjes grof en meng ze met olijfolie. Zet een film erop en   Lees verder...

Categorie: Risotto

Snel gemaakt en toch een heerlijk luxe toetje. Zet de gelatine vellen in koud water. Splits de eieren. Klop ongeveer 10 minuten de eierdooiers samen met de suiker tot ze luchtig en wit worden. Voeg de limoncello toe en klop ze een paar seconden samen. Pers de citroen. Verwarm de   Lees verder...

Categorie: Verrine Dessert

Als je niet van aubergines houdt, probeer dit recept. Ik beloof je, het is verrukkelijk! Doe de vleestomaten in ruim kokend water. Laat ze erin,10 minuten koken. Zet ze meteen in koud water. Pel ze en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de sjalotten in ringetjes. Hak de kruiden en   Lees verder...

Categorie: Niet gecategoriseerd

Ossobucco komt uit Milaan in Italië. Het is een heerlijke stoof van kalfschenkels in een wijn en groenten saus. De final touch is de citroen frisse Gremolata erop. De beenmerg binnen de bot geeft een romige smaak wanneer je mengt hem met de saus tijdens het eten. Heerlijk met verse   Lees verder...

Categorie: Stoofpotjes

Snijd de harde stukken van de venkels en de bovenkanten weg en snijd de venkel in dunne plakken. Snijd de uien fijn. Hak de knoflook fijn. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Hak de tijm en de dille fijn. Verwarm de margarine in een koekenpan. Bak de uien en de   Lees verder...

Categorie: Risotto

Wat is het toch mooi. Ik nodig mijn beste vriendin Joke om bij ons te komen eten, brengt ze haar eigen boodschappen en kookt ze voor ons. Het was heerlijk! Het is ook super simpel om dit recept te maken. Zet een grote pan met ruim water, grove zout en   Lees verder...

Categorie: Pasta, Pasta en Rijst

Heerlijke romige rijst. Inspiratie uit het programma, wat eten we? Snijd de uien in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Was de preien, snijd de donker groenen uiteinden af en snijd ze in ringetjes. Kook 1 liter water en meng het met 2   Lees verder...

Categorie: Pasta en Rijst

Nieuwste recepten

Sla wraps met..

Datum: 28 - 12 - 2024

0 reacties

Romige kip pasta

Datum: 9 - 12 - 2024

0 reacties

Zalm, surimi en..

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties