- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Handje verse basilicum
- Handje verse tijm
- Handje verse peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 velletjes gelatine
- 250 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
- 4 plakjes rauwe ham
- Handje hazelnoten
- 8 cherry tomaatjes
- 4 tuc koekjes
Ik ben gek op hartige pannacotta.
Deze keer, heb ik een pannacotta met courgette bedacht.
– Snijd de courgette en ui in blokjes.
– Hak de knoflook fijn.
– Hak de basilicum, tijm en peterselie fijn.
– Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, ui en knoflook tot ze zacht zijn.
– Laat het courgettemengsel goed uitlekken en druk het vocht eruit met een lepel.
– Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde massa.2. Bereiding Gelatine en Slagroom:
– Week de gelatineblaadjes in koud water.
– Verhit de slagroom in een pan op laag vuur tot het bijna kookt.– Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de warme slagroom. Roer goed tot de gelatine volledig is opgelost.
– Laat het slagroommengsel afkoelen.
3. Samenvoegen:
– Meng de gepureerde courgette met het afgekoelde slagroommengsel.
– Breng op smaak met zout en peper.
– Bedek de glaasjes met folie en verdeel het mengsel over de glaasjes en dek af met folie. Laat de pannacotta een nacht in de koelkast opstijven.4. Voorbereiding Topping:
– Hak de knoflook fijn en snijd de ui in blokjes.
– Bak de knoflook, ui, peterselie en tijm in een beetje olijfolie tot de ui glazig is.
– Snijd de rauwe ham in blokjes.
– Hak de hazelnoten grof.
– Halveer de cherry tomaatjes.
– Voeg de ham, hazelnoten en tomaatjes toe aan de pan en bak kort mee.
– Laat het mengsel afkoelen en bewaar in de koelkast.
5. **Serveren:**
– Haal de pannacotta glaasjes uit de koelkast en verwijder de folie.
– Zet de glaasjes op 4 borden.
– Verdeel de ham-topping rondom de pannacotta.
– Scheur de tuc koekjes in stukjes en gebruik ze als decoratie rondom de pannacotta.
Geniet van deze heerlijke courgette pannacotta!





