- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Handje verse basilicum
- Handje verse tijm
- Handje verse peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 velletjes gelatine
- 250 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
- 4 plakjes rauwe ham
- Handje hazelnoten
- 8 cherry tomaatjes
- 4 tuc koekjes
Ik ben gek op hartige pannacotta.
Deze keer, heb ik een pannacotta met courgette bedacht.
1. Voorbereiding Courgette Pannacotta:
– Snijd de courgette en ui in blokjes.
– Hak de knoflook fijn.
– Hak de basilicum, tijm en peterselie fijn.
– Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, ui en knoflook tot ze zacht zijn.
– Laat het courgettemengsel goed uitlekken en druk het vocht eruit met een lepel.
– Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde massa.
2. Bereiding Gelatine en Slagroom:
– Week de gelatineblaadjes in koud water.
– Verhit de slagroom in een pan op laag vuur tot het bijna kookt.
– Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de warme slagroom. Roer goed tot de gelatine volledig is opgelost.
– Laat het slagroommengsel afkoelen.
3. Samenvoegen:
– Meng de gepureerde courgette met het afgekoelde slagroommengsel.
– Breng op smaak met zout en peper.
– Bedek de glaasjes met folie en verdeel het mengsel over de glaasjes en dek af met folie. Laat de pannacotta een nacht in de koelkast opstijven.
4. Voorbereiding Topping:
– Hak de knoflook fijn en snijd de ui in blokjes.
– Bak de knoflook, ui, peterselie en tijm in een beetje olijfolie tot de ui glazig is.
– Snijd de rauwe ham in blokjes.
– Hak de hazelnoten grof.
– Halveer de cherry tomaatjes.
– Voeg de ham, hazelnoten en tomaatjes toe aan de pan en bak kort mee.
– Laat het mengsel afkoelen en bewaar in de koelkast.
5. **Serveren:**
– Haal de pannacotta glaasjes uit de koelkast en verwijder de folie.
– Zet de glaasjes op 4 borden.
– Verdeel de ham-topping rondom de pannacotta.
– Scheur de tuc koekjes in stukjes en gebruik ze als decoratie rondom de pannacotta.
Geniet van deze heerlijke courgette pannacotta!