- 300 g gehakt
- Volkoren Wraps
- 2 uien
- 1/2 theelepel gerookte paprika
- 1/2:theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 kop muntblaadjes
- 1 kop platte peterselie
- 1 courgette
- 2 grote tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
Oorspronkelijk komt Tantuni uit de stad Mersin, in het zuid van Turkije.
Tantuni wraps zijn poulaire streetfood gerecht. Tel 2 tot 3 wraps per persoon. U kunt ze met knoflook saus serveren .
Snipper de uien.
Snijd de courgette in blokjes.
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Hak ook de muntblaadjes fijn.
Meng ze goed samen.
Verwarm de olie in de koekenpan.
Bak de uien.
Voeg de courgette, de komijn, de kurkuma en de paprikapoeder toe.
Voeg het gehakt toe en bak een paar minuten.
Giet het af.
Serveer het gehakt mengsel in een schaal, de tomaten in een kom, eventuele saus in een andere kom en de wraps op een bord.
Mensen *vullen, naar smaak, hun eigen wraps.
*wraps vullen, de uiteinden vouwen en de wraps oprollen.


