In de maanden oktober en november staan de gastronomische hoofdstad Maastricht als dé locatie waar wijn, gastronomie en cultuur samenkomen.
2 maanden lang wordt een smaakvolle agenda gepresenteerd met diverse proeverijen, workshops, wijn-spijs menu’s bij Maastrichtse restaurants, rondleidingen en nog veel meer culinair vertier.
Het hoogtepunt is Château Maestricht met la ‘La saison culinaire’.
31 oktober, 1 en 2 november 2014
Het wijn en foodevent Château Maestricht is een must voor fijnproevers en wijnliefhebbers!
Drie dagen lang wordt een gedeelte van het Vrijthof in Maastricht omgetoverd tot een gastronomisch proefparadijs met prachtige wijnen (55) en smaakvolle streekproducten.
Gedurende het evenement wordt in het paviljoen het speciale Château Maestricht glas gratis ter beschikking gesteld.
Het glas kent 2 maten, een ‘proefeenheid’ en een ‘genieteenheid’.
Tijdens Château Maestricht, verzorgen de chef-koks van de restaurants van Les Tables , Maastricht Culinair, HANOS en diverse standhouders kookdemonstraties, tastings en workshops.
Het is elk uur van 13.00-19.00 uur en duurt circa 30 minuten.
De demonstraties zijn deels gratis toegankelijk.
De gerechten kunnen, al dan niet tegen inlevering van Châteaukes (varieert per gerecht), worden geproefd.
Entree: kost 3 euro’s per dag
Betaalmiddel ter pleke: ‘t Chateauke à € 1,25.