In de maanden oktober en november staan de gastronomische hoofdstad Maastricht als dé locatie waar wijn, gastronomie en cultuur samenkomen.

2 maanden lang wordt een smaakvolle agenda gepresenteerd met  diverse proeverijen, workshops,  wijn-spijs menu’s bij Maastrichtse restaurants, rondleidingen en nog veel meer culinair vertier.

preuvenemint-vrijthof-maastricht-2014-zicht-op-fotografieHet hoogtepunt  is  Château Maestricht  met  la ‘La saison culinaire’.

31 oktober, 1 en 2 november 2014

 

 

 

 

Het wijn en  foodevent Château Maestricht is een must voor fijnproevers en wijnliefhebbers!

chateau-maestricht-maastricht-evenement-maa-4(p-event,16795)(c-0)Drie dagen lang wordt een gedeelte van het Vrijthof in Maastricht omgetoverd tot een gastronomisch proefparadijs met prachtige wijnen (55) en smaakvolle streekproducten.

Gedurende het evenement wordt in het paviljoen het speciale Château Maestricht glas gratis ter beschikking gesteld.

 

Het glas kent 2 maten, een ‘proefeenheid’ en een ‘genieteenheid’.

 

15171868310_32837d0e3d_bTijdens Château Maestricht, verzorgen de chef-koks van de restaurants van Les Tables , Maastricht Culinair, HANOS en diverse standhouders kookdemonstraties, tastings en workshops.

Het is elk uur van 13.00-19.00 uur en duurt circa 30 minuten.

De demonstraties zijn deels gratis toegankelijk.

De gerechten kunnen, al dan niet tegen inlevering van Châteaukes (varieert per gerecht), worden geproefd.

Entree: kost 3 euro’s per dag

Betaalmiddel ter pleke: ‘t Chateauke à € 1,25.

Leuk om dit leuk evenement, samen met een weekend weg in Limburg, te combineren !

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties