- 4 sneetjes bruin brood per persoon
- 500 g Cherry tomaatjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 10 knoflookteentjes
- Peper en zout
- 1 theelepel tijm
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 1 vel bakpapier
- 16 plakjes bacon of ontbijtspek
- 2 eetlepels truffel mayo
- Handjevol baby spinazie blaadjes
- Handjevol veldsla blaadjes
- 3 bosuitjes
- 1 gauwe rode biet
Zelf verzonnen recept voor een lazy sunday lunch .
Lekker bij een lunch maar ook bij een brunch of tijdens een hightea!
Een dag van tevoren :
Verwarm de oven op 160 graden voor.
Neem een oven bakplaat.
Bekleed het met een vel bakpapier.
Was en halveer de Cherry tomaatjes.
Zet ze in op het bakpapier vel.
Verdeel de knoflookteentjes met schil tussen de tomaatjes.
Verdeel de honing en de olijfolie bovenop.
Strooi wat tijm overal en breng op smaak met peper en zout.
Bak de tomaatjes minimum 1 uur in de oven.
Na 1 uur zijn ze zoet en nog ssappig.
Hoe langer je ze in de oven laat, hoe droger ze zullen worden.
Laat ze afkoelen in de koelkast, in een doosje met een deksel.
Bak de ontbijtspek plakken in een grote koekenpan zonder vet, crispy.
Pak ze in alufolie en zet ze in de koelkast.
De dag zelf:
Schil en rasp een verse gauwe rode biet.
Was wat baby spinazie en wat veldsla blaadjes.
Snijd de bos uitjes in ringetjes.
Meng ze samen in een kom.
Knijp een teentje knoflook boven een sneetje brood en smeer het.
Verdeel de bacon plakjes erop.
Verdeel 1 theelepel truffel mayo bovenop.
Verdeel een paar tomaatjes zonder knoflook en zonder olie op de bacon.
Doe een toefje spinazie sla bovenop.
Maak de sandwich dicht met een 2e sneetje.
Snijd de sandwich in vieren.
Geniet!