- 1 verse stokbrood
- 2 rijpe perziken ( uit blik mag)
- 20 g verse basilicum
- 100 g bacon of ontbijspek of pancetta
- 200 g Ricotta
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels Roomboter
- 1 eetlepel olie
Simpel en goddelijk.
Snijd de stokbrood in plakjes.
Verwarm 2 eetlepels roomboter en 1 eetlepel olie in een koekenpan.
Bak de plakjes goud en bruin, beide kanten.
Zet ze op een bord bekleed met bakpapier.
Snijd de perziken in dunne plakjes.
Verwarm een koekenpan of grillpan zonder vet.
Doe de perzik plakjes naast elkaar.
Strooi wat vanille suiker bovenop.
Grill ze aan beide kanten tot ze een kleur krijgen.
Hak de bacon fijn en bak het zonder vet.
Hak de basilicum fijn.
Klop de Ricotta met de honing.
Smeer elke bruschetta plakje met 1 eetlepel ricotta.
Leg erop 2 plakjes perzik.
Doe wat bacon en basilicum bovenop.
Besprenkel met een klein beetje crema di balsamico.