- 4 kippotten of 8 drumsticks
- 2 grote tomaten
- 6 knoflook teentjes
- 2 grote uien
- 1 stuk verse gember
- 2 eetlepels kurkuma
- 1 eetlepel tijm
- 1 limoen of 1 stuk combava
- Peper, zout, olijfolie
Ik heb dit recept ontdekt tijdens mijn vakantie in Frankrijk.
Ik was bij een vriend die afkomstig is uit de Franse eiland “La Réunion “.
Hij wilde graag voor ons iets “Creole” klaar maken.
Het is verrukkelijk!
Serveer de Cari met rijst
Snijd de uien en de knoflook fijn.
Rasp de gember en de limoen ( of combava) .
Snijd de limoen of stuk combava in partjes.
Snijd de tomaten, zonder vel, in blokjes.
Snijd de aardappelen in 4 blokjes.
Verwarm in een koekenpan de olie.
Bak de uien samen met de knoflook.
Voeg gember, limoen rasp, limoen of stuk combava, kurkuma en tijm toe.
Doe de uien in een grote pan.
Voeg in de koekenpan een beetje extra olie toe.
Bak de drumsticks erin, 5 minuten, en voeg ze aan de uien toe.
Breng op smaak met peper en zout en rasp de limoen bovenop.
Voeg de aardappelen blokjes toe, en bedekt het vlees met water.
Laat de Cari, 50 minuten, op heel laag vuur pruttelen.
Maak de saus dik met maïzena.
Serveer de Cari met rijst.