- 500 g rode pruimen
- 200 g bloem
- 200 g ongezoute roomboter ( op kamer temperatuur)
- 150 g fijne kristalsuiker
- 150 g amandelmeel
- Snufje kaneel
Kruimeltaart (Engels: crumble) is een soort gebak, waarbij fruit wordt gemengd met kruimeldeeg.
Kruimeltaart werd tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgevonden in Groot-Brittannië.
Was de pruimen, verwijder de pitten en snijd ze in 4 partjes.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Meng met je handen de boter, de bloem, de amandelmeel en de suiker. Het deeg is best korrelig.
Zet een vel bakpapier op een taartvorm.
Druk 3/4 crumble op de bodem en met de rug van je hand pres het tot een deeg.
Verdeel de pruimen erop.
Meng de rest van de crumble met een snufje kaneel.
Verdeel de rest van de crumble op de pruimen.
Zet in de oven 25 minuten op 200 graden.
Laat de crumble afkoelen.