- 2 liter water
- 1 bos lenteuitjes
- 2 eetlepels wokolie
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel gebakken sambal (naar smaak)
- 3 runderbouillonblokjes
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel lemongrass poeder
- 1 theelepel Laos
- 4 eetlepels kikkoman ( groene met minder zout) sojasaus
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 grote eieren
- 1 zak diepvries kip Dumplings, Albert Heijn
Heerlijke krachtige kruidige soep (ramen).
Je wordt er blij van!
Laat de dumplings in de zak ontdooien op de aanrecht.
Snijd de uien klein.
Hak de knoflook.
Verwarm 2 eetlepels wokolie in een soeppan.
Bak erin de uien.
Bak ze tot ze goudbruin zijn.
Voeg de gebakken sambal en de knoflook toe en bak mee.
Blus met de ketjap en de sojasaus af.
Voeg de de 3 bouillonblokjes, de gemberpoeder, de lemongrass poeder en de laos toe.
Voeg nu 2 liters water toe, zet het vuur laag en laat de soep 15 .inuten pruttelen.
Voeg de dumplings toe.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Proef de soep, en voeg eventueel wat sojasaus of wat ketjap of wat sambal toe naar smaak.
Klop de eieren los in een kom.
Voeg ze, al snel roerend, aan de soep toe.
Serveer de soep in 4 borden.
Verdeel de lente uitjes ringetjes bovenop.