Door: Dominique op 17 - 11 - 2021 in de categorie Tapas, Hapjes en Antipasti, Voorgerechten
Ingredienten
  • 2 bollen knoflook
  • 200 g ongezoute roomboter,  op kamertemperatuur
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 7.5 g platte peterselie
  • 40 g parmigiano reggiano poeder
  • 40 g geraspte Mozarella
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 1 theelepel grove zout
  • 1 verse Ciabatta
Keuken: Bereidingstijd: 60 min. Portie(s): 4 personen

Eten met vrienden
Nikki en haar man Ronnie hadden gekozen voor Garlic bread.
Heerlijke kruidenboter met kaas op verse ciabatta brood uit de oven.
Het is een heerlijke tapas voor bij de borrel, voor kerst of voor bij de bbq
Verrukkelijk!

Inspiratiebron
Allerhande

Verwarm de oven op 200 graden voor.

Snijd de bovenkant van de knoflook.
Plaatst ze, indivuel, op een alufolie vel.
Besprenkel met olijfolie.
Breng op smaak met grove zout.
Maak de pakketjes dicht en zet ze in de oven, 45 minuten.
Haal de knoflook uit de alufolie en laat ze afkoelen.

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

Meng de parmigiano reggiano samen met de geraspte Mozarella, de oregano en de chili vlokken.
Voeg de zachte boter, breng op smaak met zout en meng goed samen.

Knijp de knoflook uit boven de boter en roer goed alles samen.

Snijd de Ciabatta in tweeën, horizontaal.

Zet allebei helften van de brood op een rooster, bekleed met bakpapier.
Besmeer ze met de boter.
Rooster ze 10 minuten in de oven.

Snijd ze in brede repen.
Serveer meteen.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties