- 250 g Halloumi
- 2 avocado's
- 8 bruine rustieke brood, gesneden ( hier wit)
- 100 g verse tomaten tapenade
- 40 g verse basilicum
- 2 eetlepels pijnboompitten
Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. De benaming halloumi wordt wereldwijd gebruikt om grillkaas aan te duiden. Door zijn specifieke eiwitstructuur kan deze kaas worden gegrild, gebakken of gefrituurd, waarbij hij niet smelt en een krokant korstje krijgt.
Rooster alle brood sneden in de de broodrooster, in de oven of in een koekenpan.
Snijd de halloumi in plakjes van 0.5 cm dik.
Verwarm de grillpan en grill de kaas tot hij mooie goudbruin streepjes krijgt.
Bewaar ze op een bordje.
In een kleine koekenpan, bak, zonder olie, de pijnboompitten goudbruin.
Bewaar ze in kommetje.
Snijd de avocado’s in dunne plakjes.
Besprenkel ze met wat citroensap.
Bewaar ze op een bord.
Hak de basilicum grof.
Smeer de tapenade op alle brood sneden.
Beleg met de avocado plakjes.
Verdeel de gegrilde kaas erop.
Verdeel de gehakte basilicum erop.
Strooi wat pijnboompitten bovenop.
Breng op smaak met wat peper uit de molen.