- 1 grote bak witte champignons
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 laurier blad
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- 2 theelepels verse peterselie
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree + blikje water
- 2 eetlepels witte wijn
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel suiker
- 1 verse Spaanse peper zonder zaadjes
- 2 bos uitjes
- Peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
Mezedes zijn Griekse Tapas.
Dit mezedes recept is koude champignons in kruidige tomatensaus, een classic Grieks borrel hapje!
Tip: Serveer de champignons in kleine glaasjes of bakjes of met cocktail prikkers en/of met brood.
Snijd de champignons in vieren.
Snijd ui en knoflook heel fijn.
Snijd de Spaanse peper en bos uitjes in ringetjes.
Hak de de tijm en de peterselie fijn.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Bak erin knoflook, Spaanse peper, ui en bos uitjes.
Voeg de champignons toe en bak nog even mee.
Voeg de tomatenblokjes toe, zet het vuur laag.
Voeg nu de tomatensaus, water, wijn, citroensap, laurierblad, tijm, peterselie en oregano toe en laat 10 minuten zacht koken.
Breng op smaak met peper, zout en suiker.
Laat nog 5 minuten zacht koken.
Laat het afkoelen.
Zet de champignons in een bakje, doe het dicht en zet in de koelkast, minimum 2 uur.