- 1 kg witte asperges
- 25 g boter
- 5 vellen filobladerdeeg (diepvries, ontdooid)
- 3 eieren
- 100 g geitenkaas jong belegen 50+
- 15 g basilicum
- 125 ml slagroom
- rechthoekige quichevorm met losse bodem (20 x 40 cm)
Recept uit de allerhande…ik heb hem aangepast. Ik heb crème fraîche gebruikt en geen slagroom en heb het ei-kaas mengsel niet met het basilicum gemengd maar bovenop de taart verdeeld…De taart is dan romiger…
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de asperges en verwijder de onderkant.
Kook de asperges 10 minuten en laat ze goed uitlekken.
Smelt de boter in de magnetron, 20 seconden en bestrijk hiermee het filodeeg aan beide kanten.
Bekleed de quichevorm met het filodeeg.
Klop de eieren los in een ruime kom en rasp de kaas erboven.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe het basilicum met de slagroom in een hoge beker en pureer glad met een staafmixer.
Schenk het slagroom mengsel in de quichevorm en leg de asperges erin.
Schenk nu het eimengsel bovenop.
Bak de quiche in het midden van de oven, 20 minuten.
Lekker met sla!