Door: Dominique op 30 - 04 - 2024 in de categorie Healthy /koolhydraatarm Food, Kip, Gevogelte
Ingredienten
  • 2 stuks kipfilet of kipdijfilet (ongeveer 300 g)
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden of
  • 1 theelepel van elke kruiden, verse basilicum, peterselie,  tijm, rozemarijn en oregano
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 250 g tomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 200 g spinazie
  • 1 el verse basilicum en verse peterselie
  • 125 ml slagroom
  • zout en peper naar smaak
Keuken: Bereidingstijd: 25 + 30 mn marinade min. Portie(s): 4 personen

Koolhydraatarm recept.
Vol groenten, heerlijke gekruide kipfilets blokjes in een romige saus.
Ik heb alleen verse italiaanse kruiden gebruikt maar gedroogd uit een pot is ook goed.

Hak alle italiaanse kruiden samen.
Snijd de kipfilets klein.
Meng ze goed samen.
Doe ze in een afgesloten kom in de koelkast, tenminste 30 minuten.
Ik had ze een nacht gelaten.

Snijd de sjalotten klein.
Hak de knoflookteentjes fij .
Halveer de tomaatjes.
Snijd de aubergine, de paprika en de courgette in kleine blokjes.

Verwarm de olifolie in een wok.
Bak erin de kip, 5 minuten ongeveer.
Doe de kip even weg.
Niet de vet weggooien.

Bak nu de sjalotten, de knoflook, de paprika, de courgette, de tomaatjes en de aubergine, 10 minuten op hoog vuur.

Voeg beetje bij beetje de spinazie tot het geslonken is.
Breng op smaak met peper en zout.

Voeg nu de slagroom en de kip toe, zet het vuur laag en laat het zacht pruttelen, 10 minuten.

Serveer met verse basilicum en peterselie bovenop.

Je kan dit gerecht zo eten of met volkoren rijst of pasta of met donker brood.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Bacon-Cheese knolselderij

Datum: 22 - 05 - 2024

0 reacties

Gâteau aux poireaux..

Datum: 16 - 05 - 2024

0 reacties

Croustade aux pommes

Datum: 14 - 05 - 2024

0 reacties

Souppe Despourveue à..

Datum: 14 - 05 - 2024

0 reacties