- 4 visfilets (naar keuze, ik heb kabeljauw en Sint-Jakobsschelpen gebruikt)
- 500 ml amandelmelk
- 6 x 20 g peterselie
- 1 portie saffraan
- 1 theelepel gemalen gember
- 200 ml water
” Souppe despourveue à jour de poisson” is in het oud Frans geschreven, soep van de armen, op dag van vis.
Eigenlijk is een soep die werd gemaakt met restant van vis.
Deze soep is gepocheerd in amandelmelk.
Het gerecht komt uit oud een middeleeuws kookboek, “Le Menagier de Paris”, 14e eeuw.
Laat de peterselie trekken in het water.
Voeg de amandelmelk, gember en saffraan toe.
Laat sudderen op laag vuur.
Ondertussen, bak uw visfilets of de coquilles op hoog vuur.
Serveer op een bord: giet eerst uw soep dan de vis.
Roer een beetje zodat het uit elkaar valt.
Voeg zout en peper toe, en serveer goed warm.