- 1 kg verse spinazie
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- Peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote chorizo worst, 200 g
- 8 eieren
- 200 ml slagroom
- 200 g geraspte kaas
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Kook de eieren in water met zout.
Pel ze af en snijd ze in plakjes.
Bewaar ze op een bord.
Snijd de chorizo worst in stukjes.
Bak even de worst in een wok, zonder vet.
Verwarm een beetje olie in de wok.
Bak erin de ui en de knoflook.
Breng op smaak met peper, kerrie, kurkuma en zout.
Voeg een handje verse spinazie toe.
Wanneer het geslonken is, voeg nog een handje toe.
Doe dat tot de spinazie op is.
Doe het vuur uit.
Laat de spinazie uitlekken.
Doe de spinazie in een ovenschaal, verdeel de slagroom bovenop.
Verdeel de chorizo stukjes op de spinazie.
Strooi de kaas erop.
Verdeel de eieren plakjes op de kaas.
Zet in de oven op 180 graden, 15 minuten.
Serveer zo voor een koolhydraten arm maaltijd of met gekookte aardappelen.
Ik heb het geserveerd met bruine brood sneden.