- 1 pak diepvries wontonvellen (asiastische winkel en tokko)
- 3 verse worsten
- 1 teentje knoflook
- 4 muntblaadjes
- 2 eetlepels verse peterselie
- 1/2 spaanse peper zonder zaadjes
- 2 kleine snack worteltjes.
- 3 bosuitjes.
- Peper
- 1 cm verse gember
- 100 grauwe grote garnalen
- 1 liter water
- 2 kipbouillonblokjes
- 3 eetlepels sojasaus (kikkoman)
- 4 snack worteltjes
- 2 bos uitjes
- Stukjes verse gember
- 1 teentje knoflook
- 2 bos uitjes
- 1/2 spaanse peper
Ik heb dit heerlijk recept van Woton soep met mijn dochter Nikki gemaakt.
*Wonton is een asiatische gevulde en gestoomde ravioli.
Maak eerst de Wontons klaar:
Laat de wontonvellen ontdooien.
Hak de munt blaadjes samen met de bos uitjes, Spaanse peper, knoflook en de peterselie.
Snijd de garnalen in blokjes.
Snijd het vel van de verse worsten en doe het in een kom.
Rasp de verse gember.
Meng in een kom het gehakt samen met het munt mengsel en de garnalen blokjes.
Rasp de wortel (ongeveer 2 eetlepels).
Voeg ze aan het gehakt toe.
Zet een klein kom met koud water klaar.
Leg een wontonvel voor je op de aanrecht, klaar.
Doe een theelepel in het middel van een wontonvel.
Maak met je vinger de rand van het deeg nat.
Vouw de wonton in tweede en doe een hoekje naar het ander hoekje toe.
Maak een hoekje nat en maak het dicht.
Doe dat tot het gehakt op is.
Stoom een paar wontons in stoom mandje of in een stoom apparaat, 10 minuten.
Zet ze op een bord.
Maak de soep klaar:
Snijd een halve Spaanse peper en 2 bosuitjes in ringetjes.
Hak de knoflook, rasp de gember, snijd de bos uitjes in ringetjes, snijd de worteltjes in hele dunne plakjes.
Zet het water met de bouillonblokjes in een pan.
Voeg de knoflook,bos uitjes, gember, wortel plakjes, soja saus toe en laat de soep koken.
Zet het vuur zacht en laat de soep 10 minuten zacht koken.
Breng op smaak met peper.
Voeg de wonton toe en laat ze opwarmen.
Serveer de soep in kommetjes.
Strooi wat bos uitjes en spaanse peper bovenop.