Door: Dominique op 22 - 01 - 2025 in de categorie Brood, Kip, Gevogelte, Ovenschotels
Ingredienten
  • 1 pak van 8 kleine wraps
  • 1 blik mais
  • 2  bos uitjes
  • 2 grote tomaten
  • 3 sjaloten
  • 4 knoflookteentjes
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1/2 theelepel sambal
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 2 theelepels  bruine suiker
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 g geraspte kaas
Keuken: Bereidingstijd: 35 min. Portie(s): 2 personen

Ik maak vaak gevulde wraps uit de oven of een nacho schotel.
Vandaag had ik geen zin in maar ik bedacht, ik maak van 2 normale recepten, een heerlijk recept.

Voorbereiding.

Zet de tomaten in een pan met water, laat het water koken 10 minuten, zet het vuur uit.

Snipper de sjalotten.
Hak de knoflook.
Snijd de bos uitjes in ringen.
Snijd de paprika in stukjes.
Snijd de kipfilets in blokjes.
Snijd de wraps in driehoeken.
Pel de tomaten.

Verwarm de olie in een wok.
Bak erin, sjaloten, knoflook, paprika blokjes, sambal en specerijen.
Voeg erbij de kipfilet en bak ze 10 minuten mee.
Voeg nu de mais, de suiker en de tomatenpuree toe.
Vul 2 keer het blik van de tomatenpuree met water.
Voeg het water toe.
Breng op smaak met peper en zout.

Vul een ovenschotel met 1/3 van de saus.
Doe bovenop 1/3 van de wraps driehoeken.
Strooi bovenop wat kaas.
Nog een keer:
Saus, wraps, kaas.
Eindigt met de wraps en de kaas.

Zet in de oven 20 minuten op 180 graden.

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Radijsjes uit de..

Datum: 1 - 12 - 2025

0 reacties

“Oreo – Pecan..

Datum: 29 - 10 - 2025

0 reacties