Door: Dominique op 17 - 09 - 2014 in de categorie Hoofdgerechten en bijgerechten, Stoofpotjes
Ingredienten
  • 1 grote braadkip of kippenboutjes en of kipfilet's
  • 100 gr. ontbijtspek of speklapjes
  • 4 worteltjes
  • 2 rode uien,
  • 1 bakje champignons (250 g)
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 eetlepels olie,
  • 20 g boter
  • 2 el maizena
  • zout, versgemalen peper
  • 1 flesje rode wijn
  • 1 pot gevogeltefond (380 ml)
  • 1 Laurierblad,
  • 1 takje tijm
  • Verse peterselie
  • 1 prei
Keuken: Bereidingstijd: 65 min. Portie(s): 4 personen

Dit recept is mijn eigen versie, hoe ik het lekker vind…

Maak de coq au vin minstens een dag van tevoren, dan zijn alle smaken op elkaar ingetrokken.

Voorbereiding
Kip met scherp mes (of wildschaar) in 10 stukken verdelen (drum- sticks, dijen, vleugels, borst- en rugdelen).
Speklapjes in reepjes snijden.
Worteltjes schoonmaken, wassen en in dikke plakjes snijden.
Uien pellen en fijn snipperen.
Champignons schoonvegen met keukenpapier en halveren.
Knoflook pellen en fijnhakken.

Bereidingswijze
In grote braadpan olie verhitten.
Spek ca. 1 minuut bakken.
Boter en olie in pan doen en stukken kip op half- hoog vuur rondom bruin bakken.
In braadvet uisnippers, prei en wortel zachtjes bakken zonder te kleuren.
Knoflook kort meebakken.
Scheutje voor scheutje wijn erdoor roeren.
Toevoegen: fond, laurier, tijm, champignons, peterselie, zout en peper.
Aan de kook brengen.
Kip afgedekt in ca. 50 minuten zachtjes gaar stoven.
schenk wat vocht van de saus in een kommetje, voeg er de maizena toe, en roer tot het glad wordt.
Voeg dit mengsel in de pan en roer tot de saus is gebonden.
Laat nog 15 minuten zacht doorkoken.

Serveer de Coq au vin op z’n Frans met (warm) stokbrood of rijst of gekookte aardappelen.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties