Stamppot
- 2 grote preien
- 6 aardappelen
- Scheutje melk
- 1 eetlepel roomboter
- 100 g magere spekjes
- 1 grote ui
- 2 eetlepels cashewnoten
- 4 eetlepels verse dille
- 2 grote zalm filets
- Rasp van een citroen, sap naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper
Zelf verzonnen recept.
Snijd de preien in de lente, maak ze goed schoon onder de kraan en snijd ze in ringetjes.
Pel de aardappelen en snijd ze in blokken.
Kook ze in ruim water met zout tot de aardappelen zacht zijn.
Snijd de ui in blokjes.
Snijd de spekjes kleiner.
Hak grof de cashewnoten.
Hak de dille fijn.
Snijd de zalm in blokken.
Rasp de citroen.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de ui en de spekjes.
Als het klaar is, voeg de zalm blokjes toe.
Bak ze een paar minuten.
Voeg de citroenrasp, de noten , de dille en besprenkel met wat citroensap bovenop.
Stamp de aardappelen met de prei.
Maak het smeuïge met melk en boter.
Greng op smaak met wat zout en peper, naar smaak.
Verdeel de stamppot op 2 borden.
Verdeel bovenop de zalm topping.

