Door: Dominique op 29 - 10 - 2025 in de categorie Bonbons en truffels
Ingredienten
Ingrediënten (ongeveer 20 stuks)Voor de binnenkant:
  • 1 grote appel (of 2 kleine)
  • 1 tl boter
  • 1 el bruine suiker
  • ½ tl speculaaskruiden (of kaneel, gember, nootmuskaat)
  • 60 g speculaas, verkruimeld
  • 40 g gehakte noten (walnoot of pecan)
  • 80 g Philadelphia
Voor de buitenkant:
  • 200 g pure chocolade (60–70%)
  • 20 g fijngemalen speculaas voor decoratie
  • Pecannoten gehakt
 
Keuken: Bereidingstijd: ... min. Portie(s): 20 personen

Bereiding

1. Appels bakken

Schil en snijd de appels in kleine blokjes.

Bak ze in boter met bruine suiker en speculaaskruiden tot ze goudbruin en zacht zijn. Laat afkoelen.

2. Vulling maken

Meng de afgekoelde appels, speculaaskruimels, noten en Philadelphia tot een soepele massa.

Rol balletjes en laat ze 20–30 minuten invriezen.

3. Chocoladecoating

Smelt de pure chocolade au bain-marie.

Dompel de balletjes erin, leg ze op bakpapier en bestrooi meteen met een beetje speculaaspoeder.

4. Afkoelen

Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

💡 Tip: Voeg een beetje rum of vanille toe voor extra smaak.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Radijsjes uit de..

Datum: 1 - 12 - 2025

0 reacties

“Oreo – Pecan..

Datum: 29 - 10 - 2025

0 reacties