Ingredienten
Ingrediënten (ongeveer 20 stuks)Voor de binnenkant:
- 1 grote appel (of 2 kleine)
- 1 tl boter
- 1 el bruine suiker
- ½ tl speculaaskruiden (of kaneel, gember, nootmuskaat)
- 60 g speculaas, verkruimeld
- 40 g gehakte noten (walnoot of pecan)
- 80 g Philadelphia
- 200 g pure chocolade (60–70%)
- 20 g fijngemalen speculaas voor decoratie
- Pecannoten gehakt
Keuken: Bereidingstijd: ... min. Portie(s): 20 personen
Bereiding
1. Appels bakken
Schil en snijd de appels in kleine blokjes.
Bak ze in boter met bruine suiker en speculaaskruiden tot ze goudbruin en zacht zijn. Laat afkoelen.
2. Vulling maken
Meng de afgekoelde appels, speculaaskruimels, noten en Philadelphia tot een soepele massa.
Rol balletjes en laat ze 20–30 minuten invriezen.
3. Chocoladecoating
Smelt de pure chocolade au bain-marie.
Dompel de balletjes erin, leg ze op bakpapier en bestrooi meteen met een beetje speculaaspoeder.
4. Afkoelen
Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
💡 Tip: Voeg een beetje rum of vanille toe voor extra smaak.
