- 100 g Philadelphia (of andere roomkaas)
- 80 g naturel cake (of madeleine), verkruimeld
- 40 g gedroogde cranberry’s, fijngehakt
- 30 g fijngehakte pecannoten
- 6 à 8 frambozen (vers of diepvries, goed uitgelekt en in kleine stukjes gesneden)
- 1 el honing of esdoornsiroop (optioneel, voor wat zoetheid)
- 200 g witte chocolade
- 20 g geraspte pure chocolade
- 30 g fijngehakte noten (of pecannoten)
- 20 g fijngehakte cranberry’s
Bereiding
1. Vulling maken
Meng in een kom de Philadelphia, cakekruimels, cranberry’s, pecannoten, frambozen en eventueel honing tot een smeuïge massa.
Let op: als de frambozen veel vocht geven, voeg dan een beetje extra cake toe.
Rol kleine balletjes en leg ze 20–30 minuten in de vriezer.
2. Buitenkant voorbereiden
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
Meng in een kommetje de geraspte pure chocolade, noten en cranberry’s.
3. Truffels afwerken
Dompel de koude balletjes in de gesmolten witte chocolade en rol ze daarna in het chocolademengsel.
Leg ze op bakpapier en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
💡 Tip:
Deze truffels zijn heerlijk fris dankzij de frambozen.
Wil je een zachtere smaak, gebruik dan witte chocolade met een vleugje vanille of kokos.
